<< Dienstenoverzicht

Bandenservice

Trekt uw auto naar links of naar rechts? Of heeft u een trillend stuur? Laat dan uw auto uitlijnen of uw banden uitbalanceren. Wilt u precies weten wat nu precies het verschil is tussen winter en zomer banden? Of bent u gewoon toe aan nieuwe banden en/of velgen? Bij autobedrijf Dick van der Kaaij kunt u terecht voor een vrijblijvend advies op maat.

Fabrikanten ontwerpen steeds vaker banden voor een bepaald seizoen, met optimale rijeigenschappen voor in de zomer ňf in de winter. Daardoor wordt ook het verschil tussen zomer- en winterbanden groter.

Zomerbanden

Wanneer de klok weer vooruit wordt gezet is het een goed moment om de winterbanden te verwisselen voor zomerbanden. Winterbanden slijten namelijk een stuk sneller bij droog of warm weer. Eigenlijk kan de zomerband ook “reguliere” band omschreven worden. Ze bieden onder Nederlandse weersomstandigheden de beste rijeigenschappen omdat ze veel grip hebben, water en warmte prima afvoeren en een lange levensduur hebben. Wanneer de buitentemperatuur echter onder de 7 graden Celsius komt, zijn winterbanden een betere keuze.

Winterbanden

Lage temperaturen, sneeuw en ijs stellen heel andere eisen aan een band dan een zomerse rit. Om 's winters veilig de weg op te kunnen, blijken winterbanden steeds noodzakelijker. Zomerbanden voldoen steeds minder in winterse omstandigheden, waarbij sneeuw of ijs op de weg ligt. In de afgelopen winter heeft u dit zelf kunnen ervaren: minder grip in de bochten, een dubbele remweg, niet weg kunnen rijden bij een groen verkeerslicht of de auto zelfs niet uit een parkeerplaats kunnen krijgen. De winterband werd een zeer gewild artikel en leidde zelfs tot wachtlijsten bij leveranciers.

 

© KBITE Automatisering