<< Dienstenoverzicht

APK keuring

De Algemene Periodieke Keuring is een wettelijk verplichte keuring. Tijdens de APK beoordeelt de keurmeester uw auto op drie aspecten: verkeersveiligheid, milieu en registratie.

Wij zijn als onafhankelijk garagebedrijf de aangewezen partner voor de APK van uw auto. Uw auto wordt gekeurd volgens de wettelijke eisen van de RDW. Er wordt door onze monteurs een kwaliteitscontrole gedaan op de slijtage van onderdelen van uw auto.

Roetmetingen

Voor dieselauto's is de roetmeting een verplicht onderdeel van de APK. Wij hebben geschikte en moderne apparatuur om dit uit te voeren.

Wanneer is de vervaldatum van mijn APK-keuring?

De vervaldatum van uw APK-keuring is afhankelijk van het bouwjaar van uw auto en het type brandstof dat in het voertuig gaat. U kunt uw auto tot twee maanden vr de eerst volgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met n of twee jaar verlengd. Laat u uw auto meer dan twee maanden vr de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe vervaldatum.
Bekijk hier de APK-vervaldatum van uw auto

Welke sanctie staat op een verlopen APK-vervaldatum?

Indien u niet over een geldig APK-keuringsbewijs beschikt riskeert u een boete van 90,-. Bovendien loopt u bij een ongeval het risico dat uw autoverzekering de opgelopen schade niet vergoedt, wanneer aangetoond wordt dat het ongeval een gevolg is van een niet goed werkend onderdeel.

Verschil APK-keuring en onderhoudsbeurt

Een APK-keuring is een momentopname. Bij een APK-keuring komen alleen de veiligheids- en milieuaspecten van uw auto aan bod. Een onderhoudsbeurt is veel uitgebreider omdat er ook zaken gecontroleerd en onderhouden worden, die een defect of schade aan de auto of motor kunnen veroorzaken. Alleen een APK-keuring is dus niet voldoende.

 

 

 

© KBITE Automatisering